Hire the Gainsborough Trio to play classical music at your wedding or special event

 

home  |   about us  |   venues  |   our music  |   questions and answers  |   references  |   contact us




The Gainsborough Trio provides classical music for your wedding ceremony, wedding reception, party, bar/bat mitzvah, anniversary, and other elegant occasions. Comprised of some of New York's finest professional musicians, this ensemble performs traditional or non-traditional instrumental music for your special event.

Wedding Etiquette Quiz

(FeatureSource) - Are you getting married? If so, you'll want to take our wedding etiquette quiz from "Something Old, Something New" by Becky Long (Meadowbrook Press).

1. Who should first be told of the engagement?

A. Your best friends
B. Your boss
C. Your parents
D. Your sister

2. Who generally hosts the engagement party?

A. The bride's parents
B. The bride
C. The groom's parents
D. The bride's sister

3. Who is required to bring gifts to the engagement party?

A. Everyone
B. Nobody
C. Immediate family
D. Close friends

4. Who should throw bridal showers?

A. The bride's mother and sisters
B. The groom's mother
C. Anyone except immediate relatives
D. Anyone can host a bridal shower

5. Who can be invited to more than one shower?

A. Close friends
B. Mothers of the bride and groom
C. Sisters of the bride and groom
D. Grandparents

6. How far before the wedding should invitations be mailed out?

A. One-two weeks before
B. Two-three weeks before
C. Three-four weeks before
D. Four-six weeks before

7. True or False: On the invitations, you should mention where you're registered.

A. True
B. False

8. True or False: You should send invitations to the members of your bridal party.

A. True
B. False

9. Where do the bride's parents usually sit during the wedding?

A. On the right
B. On the left
C. Anywhere they want

10. When is it appropriate to close the church doors and stop ushering people in?

A. After the bride walks down the isle
B.
Before the mother of the bride is ushered in
C. After the mother of the bride is ushered in
D. Ushers should seat guests throughout the wedding

Answers: 1-C; 2-A; 3-B; 4-C; 5-B; 6-D; 7-B; 8-A; 9-B; 10-C

Courtesy of FeatureSource.com